Un racó en el que es permet somiar. Tanca els ulls i estén les ales...

dissabte, 19 de juny del 2021

Miss Simpatia

Segur que tu, lector/a, coneixes alguna Miss Simpatia, que ara intentaré definir. I si resulta que n’ets una, a més de compadir-me de tu, t’aviso que aquest escrit pot ferir la teva sensibilitat.

La que jo anomeno Miss Simpatia, podria lluïr perfectament una banda tot el sant dia, però no és necessarri aquest detall per identificar-la. Acostuma a creure’s la reina de les festes, reunions, petits comitès i converses íntimes. Fa acudits fàcils i sovint grollers, i té un riure estrèpit que pot causar sordera irreversible als pobres oients.

Si amb això no en tingués prou, gosa adreçar-se a dos o més callats dient-los: “Ui, quin avorriment entre vosaltres, no? Ha ha ha!” Els reservats, que acostumen a ser més educats que les Miss S., i davant tal pregunta/afirmació, acostumen a fer servir un discret somriure com a resposta. Però a no ser de la seva elegant diplomàcia, estic segura que li fotrien una bona cleca.

I és que és ben sabut, que parlar pels cozes no és sinònim de cordialitat ni simpatia. Que n’hi ha que parlen i parlen... i no diuen res en absolut.

En defensa dels que no destaquen per la seva vèrbola, val a dir que tenen un subtil però gran sentit de l’humor, possiblement perquè han tingut temps previ a observar i pensar. Perquè l’espontaneitat no sempre és una virtut, ni dir tot el que un/a pensa és adequat.

De totes maneres, si hipotèticament, i en l’anècdota d’exemple anterior, algun dels discrets hagués gosat explicar-se, dient per exemple que "no sempre la que més parla és la més simpàtica" (així, de manera clara i directa perquè ho entengués); després del "no..." hagués deixat d’escoltar-los. Perquè això també ho tenen les Miss S: parlen molt i escolten poc. I si la curta dialèctica no es refereix a elles, ni al el seu melic, deixen d’interessar-se per la conversa.

Tanmateix i tornant a l’exemple, conclouré amb el detall que la Miss no hagués captat la indirecta, de que anava per ella...

En conclusió, i a partir d’ara, definirem a Miss Simpatia en el (meu) nou diccionari com a: “Persona que domina l’art de no dir res amb moltes paraules”  i en el de sinònims: “avorrida”, “egocèntrica”, “cruel” i afegirem, si se’m permet: “força curteta”.


Signa: ANÒNIM/A, amb un discret somriure :)

1 comentari: